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mercredi 14 mars 2012
POULET GRILLE AUX VIN ROSE / GRILLED CHICKEN PARFUMED WITH ROSE WINE
J' AI VU UNE RECETTE DE POULET GRILLE AU BARBECUE DANS LE BLOG D'ARCHI
( www.stickychef.blogspot.com ) AFRICAN STYLE CUISINE ET J4AI VOULU ABSOLUMENT AVOIR LE MIEN MEME SI JE VIS A LONDRES ET SURTOUT DANS UN APPARTEMENT. WOUAIS!
MAIS AVEC L'AIDE DE GEORGE ( FORMAN GRILL ) J'AI PU FAIRE MON PROPRE BARBECUE.
QUI A DIT QUE L'ON DOIT ABSOLUMENT AVOIR UN JARDIN OU UN BALCON POUR DÉGUSTER UN DÉLICIEUX ET SUCCULENT POULET GRILLE.
I SAW A RECEIPE OF A BARBECUE CHICKEN IN ARCHI'S BLOG (www.stickychef.blogspot.com) OF AFRICAN STYLE CUISINE AND I WANT TO DO MINE EVEN IF I LIVE IN LONDON IN A FLAT.
YEAH ! BUT WITH THE HELP OF GEORGE ( FORMAN GRILL ) I MANAGED TO TRY MY OWN BARBECUE. WHO SAID WE MUST HAVE A GARDEN OR A BALCONY TO EAT A WONDERFUL TASTY CHICKEN.
LES INGRÉDIENTS / THE INGREDIENTS
- 1 POULET / 1 CHICKEN
- 3 CUILLÈRES DE ZAIQA ( gingembre + ail) / 3 TBLE SPOON OF ZAIQA ( ginger + garlic)
- 4 CUBES OR MAGGI / 4 CUBE OR OF MAGGI
- 1 VERRE DE VIN ROSE / 1 GLASS OF ROSE WINE
- 1 SAC EN PLASTIC / 1 PLASTIC BAG
LES EPICES / THE SPICIES
- HERBES DE PROVENCE / MIXED HERBS
- SALT § PEPPER / SEL § POIVRE
- PAPRIKA / PAPRIKA
IL FAUT ASSAISONNER LE POULET LA VEILLE POUR QU'IL PRENNE TOUTES LES SAVEURS ET IL DOIT RESTER TOUTE LA NUIT AU RÉFRIGÉRATEUR.
YOU MUST MARINATE THE CHICKEN THE DAY BEFORE. IT HAS TO STAY ALL NIGHT IN THE FRIDGE FOR IT TO HAVE MUCH SAVIOUR.
COUPER LE POULET EN CRAPODINE ( voir photo ), PUIS ASSAISONEZ LE POULET AVEC TOUS LES EPICES. ECRASER LES CUBES OR ET LES MELANGER AVEC 3 CUILLÈRES DE ZAIQA ET BADIGEONNER LE POULET AVEC.
METTRE LE POULET DANS UN PLAT ET ASPERGER LE VERRE DE VIN ROSE.
RECOUVRIR D'UN SAC EN PLASTIC ET LAISSER LE POULET REPOSER TOUTE LA NUIT.
CUT THE CHICKEN IN ON SIDE ( see picture ) THEN MARINATE IT WITH ALL THE SPICIES.
REDUCE THE CUBES IN POWDER THEN MIXED THEM WITH THE 3 TABLE SPOON OF ZAIQA AND SPREAD THE MIXTURE ON THE CHICKEN.
PUT THE CHICKEN IN AN OVEN DISH POUR THE GLASS OF WINE ALL OVER IT.
COVER IT WITH A PLASTIC BAG AND PUT IN THE FRIDGE FOR THE NIGHT.
LE LENDEMAIN VOUS POUVEZ GRILLER OU LE CUIRE AU FOUR LE POULET SI VOUS N'AVEZ PAS DE GRILLE. IL SERA TOUT AUSSI BON . VOUS L'ACCOMPAGNER AVEC CE QUE VOUS VOULEZ. AU CAMEROUN ON L'AURAI MANGER AVEC DES BEIGNETS OU DES BANANES PLANTAINS FRITES. ( MISOA)
A LONDRES ON PEUT LE MANGER AVEC DES FRITES, DU PAIN OU DE LA SALADE.
THE DAY AFTER YOU CAN GRILL YOUR CHICKEN OR PUT IT IN THE OVEN IF YOU DON'T HAVE A GRILL OF COURSE. IT WILL BE GOOD TOO.
IN CAMEROON WE WILL EAT IT WITH SOME AFRICAN DOGNUTS OR FRIED PLANTAINS CALLED MISOA.
HERE IN LONDON YOU CAN EAT IT WITH SIMPLE CHIPS, BREAD OR SALADE.
BON APPETIT / ENJOY YOUR MEAL
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Absolutely brilliant! You put my recipe to shame! This is so great! I like so many of your ideas. Ginger with garlic..Yes! Rose wine..brilliant because you get a bit of sweet but not too dry. I also like to use a plastic bag to marinate, but I put it into the bag and then from time to time you can just roll the bag around in your hands which really helps to infuse the marinade. I love the idea of a traditional african barbecue done in the middle of London by an African! Soo Cool!
RépondreSupprimerThank you and next time i will try another of your receipe with my little personal twist;God Bless;
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