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mardi 6 mars 2012

MAQUERAUX FUME A LA SAUCE GOMBOS + FOUFOU DE GARI / SMOKED MAQUEREL WITH OKRA STEW + GARI FUFU







LES INGRÉDIENTS / THE INGREDIENTS
- 1 MAQUEREAUX FUME / 1 SMOKED MAQUEREL
- 250 G D'AGARI / 250 G OF GARI
- 1 OIGNON / 1 ONIONS
- 400 G DE GOMBOS / 4OO G OF OKRA
- 2 CUBES OR / 2 CUBES OR MAGGI
- 1 PIMENT ROUGE / 1 SPICY RED PEPPER
- 4 GOUSSES D'AIL / 4 GARLIC CLOVES
- 1 TIGE DE CÉLERIS / 1 CELERY BRANCH
- HUILE DE PALME / PALM OIL





COUPEZ TOUS LES CONDIMENTS EN MORCEAUX PUIS SÉPAREZ LES OIGNONS EN DEUX. ÉCRASEZ LES CUBES OR ET COUPEZ LE PIMENT EN DEUX.

CUT ALL THE INGREDIENTS IN SMALL PIECES. YOU MUST SEPARATE THE ONIONS IN HALF. REDUCE THE CUBE IN POWDER. THEN CUT THE PEPPER IN HALF.








RETIREZ TOUTES LES ARÊTES DU POISSON AVANT DE L'ÉMIETTER COMPLÉTEMENT. VOUS DEVEZ GARDER LA PEAU.

TAKE OFF ALL THE BONES BEFORE PUTTING  THE FISH IN SMALL PIECES. YOU MUST KEEP THE SKIN.




DANS UN PLAT METTRE L'AGARI PUIS VERSER DE L'EAU FROIDE JUSTE POUR QU'IL SOIT RECOUVERT. METTRE UN COUVERCLE ET LAISSER LE ABSORBER L'EAU.

IN A BOL PUT THE GARI THEN POUR THE COLD WATER JUST TO COVER IT. PUT A LID AND LET THE GARI ABSORB THE WATER.





MIXER LA MOITIE D'OIGNONS, L'AIL ET  LE CÉLERIS. PUIS METTRE LE MÉLANGE DANS UNE CASSEROLE AVEC UN BOUILLON DE POULET ET UNE TASSA D'EAU. FAIRE RÉDUIRE COMPLÉTEMENT.

PUT  HALF OF THE ONIONS, THE GARLIC AND THE CELERY IN A FOOD PROCESSOR. PUT THE MIXTURE IN A SAUCE PAN WITH A CHICKEN STOCK AND 1 CUP OF WATER. LET IT REDUCE COMPLETELY.










MIXER LES GOMBOS DANS UNE TASSE D'EAU MAIS NE LE FAITE PAS LONGTEMPS JUSTE 1 OU 2 MINUTES. LE MELANGE DOIT ÊTRE ÉPAIS ET GLUANT.

MIXED THE OKRA WITH 1 CUP OF WATER IN THE FOOD PROCESSOR JUST 1 OR 2 MINUTES. THE MIXTURE MUST BE THICK AND SLICY.




QUAND TOUTE L'EAU EST ABSORBÉE, ÉGRAINER AVEC UNE FOUCHETTE L'AGARI PUIS AJOUTER 4 CUILLÈRES A SOUPE D'HUILE DE PALME. BIEN MÉLANGEZ JUSQU'À CE QUE L'AGARI SOIT D'  UNE COULEUR UNIFORME.

WHEN THE WATER RUN OUT, USE A FORK TO SEPARATE THE GARI GRAINS. THEN ADD 4 TABLE SPOONS OF PALM OIL.  MIX VERY WELL UNTIL THE GARI GET AN EVEN COLOUR.




 DANS UNE CASSEROLE FAIRE REVENIR LE RESTE D'OIGNONS PUIS AJOUTER LES GOMBOS, 1 PETIT VERRE D'EAU, LA POUDRE DE CUBE OR ET MÉLANGER LE TOUT A FEU DOUX. QUAND ÇA BOUE Y AJOUTER LE MÉLANGE DE CONDIMENTS CUITS PUIS LE POISSON ET LE PIMENT.LAISSEZ MIJOTER A FEU DOUX SANS COUVERCLE

IN A SAUCE PAN FRY THE REST OF ONIONS THEN ADD THE OKRAS WITH A SMALL GLASS OF WATER, THE CUBE OR POWDER AND YOU MIXED EVRYTHING AT LOW HEAT. WHEN IT STARTS TO BOIL, PUT THE CONDIMENTS MIX COOKED BEFORE. THEN YOU CAN ADD THE FISH AND THE PEPPER. LETS IT COOK SLOWLY WITHOUT A LID.








YOU NEED TO COOK THE GARI WITH  THE STEAM METHOD. TO MAKE IT MORE QUICKLY YOU CAN FIRST SPINKLE SOME WATER, COVER IT THEN PUT IN THE MICROWAVE. THEN FINISH IT WITH THE STEAM METHOD. IT IS READY WHEN IT BECOME THICK.
THIS METHOD FOR ME IS THE MOST EASIEST.
THE OKRAS STEW IS READY WHEN IT SARTS TO STICK ON THE PAN.

VOUS POUVEZ CUIRE L'AGARI A LA VAPEUR JUSQU'À CE QU'IL DEVIENNE ÉPAIS COMME UNE PÂTE A PAIN. VOUS POUVEZ AUSSI LE FAIRE PRECUIRE AU MICRO ONDES
EN L'ASPERGEANT D'UN PEU D'EAU.PUIS VOUS LE FINISSEZ A LA VAPEUR.
CETTE MÉTHODE EST POUR MOI LA PLUS FACILE.
LA SAUCE DE GOMBOS EST PRETE QUAND ELLE COMMENCE A COLLER AU FOND DE LA CASSEROLE.








BON APPÉTIT ET A BIENTÔT / ENJOY YOUR MEAL AND SEE YOU SOON















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